Так суші чи роли?

24/01/2024
Так суші чи роли?

Суші та роли є різними видами японської кухні. Їх особливості та складові можуть трішки варіюватися. Важливо відзначити, що в багатьох ресторанах та країнах термін "суші" використовується як загальний термін для обох стилів страв. Проте ми, як прихильники класичної японської кухні, чітко розмежовуємо ці поняття. І з великим задоволенням навчимо вас бачити різницю.

Основна різниця між суші та ролами:

Типи страв:


  • Суші - це страви, в яких рис може бути об'єднаний зі шматком сирої риби або ж риба подається самостійно, без рису.

  • Роли - являють собою комбінацію рису, риби та інших начинок, завернутих водоростями (норі) або іноді обернених рисом (рисовим папером).

Структура:

  • Суші: одна з основних її складових - це рис, який може бути приправлений рисовим оцтом. На поверхні поміщений шматок риби або інші начинки.
  • Роли: мають різноманітні начинки, які можуть включати рибу, овочі, авокадо, сир або ж морепродукти. Рис і начинка загортаються у норі та подаються з маринованим імбиром та васабі.

Подача:

  • Суші зазвичай подаються невеликими порціями. Нігірі - окрема порція, а сашимі - порції тонкі нарізаної сирої риби без рису.
  • Роли подаються у вигляді рулетиків, розрізаних на кілька шматочків, аби було зручніше смакувати.

Споживання:

  • Суші та роли їдять паличками. За бажанням можна вмокати в соєвий соус та додавати васабі чи імбир.

Загалом, роли - це один з видів суші, але з різноманітнимм поєднанням інгредієнтів та формою подачі. У вас є більше можливостей для експериментів та саме з ролами у порівнянні з класичними суші.

Обирайте, що вам до смаку, а доставка TAKIDA приготує та привезе їх вам у найшвидший термін.

Чому суші стали популярними в Україні?

І новачків, і суші-манів об’єднує одне питання: чому суші такі популярні?

Це дещо філософська тема, про яку ми, як творці можемо говорити вічно.

Маємо підозру, що надто довгі оди для суші та ролів вам читати не хочеться, тому наведемо кілька основних фактів, які створюють базу такої шаленої популярності:

1.Екзотичний смак. Роли мають унікальний смак і текстуру, які відрізняються від традиційних страв української кухні. Інгредієнти, які частіш за все використовують у приготуванні цієї страви, для багатьох стали відкриттям. Мова йде про вугор, авокадо, норі, соєвий соус та імбир. А зараз важко уявити улюблену японську страву без цих компонентів.

2.Гастрономічна різноманітність. Роли дозволяють поєднувати різні інгредієнти, що робить їх смак незвичайним і, водночас, особливим.А велика кількість начинки, як у доставки ролів TAKIDA, так і манить повторити замовлення ще раз.

3.Естетика та подача. Суші мають привабливий зовнішній вигляд та естетичну подачу. Так і хочеться сфотографувати їх перед вживанням, згодні?

4.Тренди та глобалізація. Світові кулінарні тренди швидко поширюються, включаючи популярність японської кухні та суші.Ще 10-15 років тому про «роли» та «суші» в Україні більшість і не чула, а зараз ця страва невід’ємна складова святкового або ж буденного столу чи не кожного українця.

5.Здоровий спосіб життя. Хто сказав, що роли - це страва із розряду «шкідливої їжі»? Наші суші та роли готуються виключно зі свіжих інгредієнтів. А основні компоненти - це риба, морепродукти, овочі та авокадо, які відповідають популярним тенденціям здорового харчування. До того ж ця японська страва переповнена кількістю вітамінів та мікроелементів, а деякі види суші дозволені навіть дітям.

Доставка ролів TAKIDA у Дніпрі готова занурити вас у світ неймовірної смакоти. Наші кулінарні шедеври здатні задовольнити смакові рецептори кожного, хто здійснить замовлення.